начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Kонкурс за помощник-частни съдебни изпълнители.

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Kонкурс за помощник-частни съдебни изпълнители.

Мнениеот gudio » 18 Авг 2011, 14:08

Ivailo5rov написа:сигурно е така, но обръщам внимание на думата. Останала е като понятие от руски и така си се води: УЧЕТ, което също означава отчет, но си се пише Учет. Както доскоро в речниците можеше да се види думата "истребител", както е написано и в музея на авиацията в полка в Доброславци. Също идва от руски.

Мисля, че поетапно ги смениха тия "русистки" неграмотни печати. Няма официално такава дума, "не се води на ОТчет" съм срещал в прясно издадени удостоверения. Нещо като в съдилищата - имаше печати "Гр.д.№ ....... Х.В.О.З. " :shock: Когато бях стажант, ми обясниха, че идеята било това да бъде щемпел с разпореждане за насрочване на делото в открито заседание, ама неграмотния "печатоправяч" сложил главни букви с точки след всяка от тях.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 23 Авг 2011, 11:41

мислиш, ама не са ги сменили
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот gudio » 24 Авг 2011, 14:27

Ivailo5rov написа:мислиш, ама не са ги сменили

В С(ан)Ф(ранциско) са ги сменили отдавна - имам съвсем актуални възприятия, `щото готвя помощник :wink: - единият ми стана младши съдия, пък другият ще се пробва за "баш"-ЧСИ.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот acnapyx » 27 Авг 2011, 00:49

Някой имали информация за изпита или за темите ..... или ще коментираме съдържанието на правописните речници :)
acnapyx
Младши потребител

Мнениеот temida_h » 30 Авг 2011, 19:27

acnapyx написа:Някой имали информация за изпита или за темите ..... или ще коментираме съдържанието на правописните речници :)

над 120 човека кандидатстват
Темите са ясни от конспекта
За тези, които не са наясно - КЧСИ организира семинар за разясняване
temida_h
Младши потребител

Мнениеот acnapyx » 31 Авг 2011, 11:24

От къде разбра, че са над 120 човека незнам. Интересно че изтриха и съобщенията за конкурсите от сайта. А за темите ..имам в предвид не конспекта а развити теми. Семинара е хубаво нещо но:
1. В София - "центъра на света"
2. Струва 250 лв. без преспиване и разходи за транспорт;
3. Провежда се на 17-ти и 18-ти септември, като следва да се има в предвид, че 17-ти е работен ден, тъй като се отработва 23-ти.
Леко грубо за работещите хора, които не се от София нали.....
acnapyx
Младши потребител

Мнениеот gudio » 31 Авг 2011, 13:13

acnapyx написа:Интересно че изтриха и съобщенията за конкурсите от сайта. А за темите ..имам в предвид не конспекта а развити теми.

Линкът в първото мнение по тази тема си работи и се отваря съобщението. Развити теми - не е ли малко нахално 8) Все пак сте конкуренти. Конкурсът (въпреки, че по-скоро е изпит, защото няма определени бройки, за които да се развива битката) съвсем не е "проформа". На миналия имаше доста скъсани, вкл. служители при ЧСИ.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kolegat » 01 Сеп 2011, 10:50

gudio написа:
acnapyx написа:Интересно че изтриха и съобщенията за конкурсите от сайта. А за темите ..имам в предвид не конспекта а развити теми.

Линкът в първото мнение по тази тема си работи и се отваря съобщението. Развити теми - не е ли малко нахално 8) Все пак сте конкуренти. Конкурсът (въпреки, че по-скоро е изпит, защото няма определени бройки, за които да се развива битката) съвсем не е "проформа". На миналия имаше доста скъсани, вкл. служители при ЧСИ.

19 човека от 140 не е много.
kolegat
Потребител

Мнениеот acnapyx » 01 Сеп 2011, 11:01

Какви конкуренти немога да разбера. Сигурен съм, че в университета си бил единак. Това е изпит за правоспособност. От там нататък всеки си търси работа сам при който си иска ЧСИ. Нито съм ти в града, нито те познавам, нито работя при твоя ЧСИ ..... за какви конкуренти говориш незнам. Става въпрос за солидарност и помощ. Знам че 99% от материала се намира в ГПК, ЗЧСИ, ЗЗД и ЗСВ, но нищо не пречи ако някой има нещо развито да помогне на колегите си.
acnapyx
Младши потребител

Мнениеот gudio » 01 Сеп 2011, 12:33

acnapyx написа: Нито съм ти в града, нито те познавам, нито работя при твоя ЧСИ ..... за какви конкуренти говориш незнам. Става въпрос за солидарност и помощ.

:lol: Моят ЧСИ съм си... аз 8) и не ми е все едно дали някой с наизустени теми, взети на готово, ще ми бъде помощник или ще е някой, който все пак е наясно за какво става въпрос.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот acnapyx » 01 Сеп 2011, 14:00

Логиката ти е интересна ..... онзи който наизусти закона и сухите членове бива .... а онзи който прочете развитите теми в които е обяснено защо едно нещо е черно а не бяло ... не бива .....странно. Браво, че си ЧСИ, но съм 100% сигурен, че ще назначиш на поста помощник ЧСИ човек който познаваш а не човек, който е научил някаква материя. Още повече правоспособност вземат миналите с оценки от 4-6 ... а на документа за правоспособност тази оценка я няма. Сигорен съм, че ще назначиш човек който ти е доверен ...нали все пак имате солидарна отговорност ... и в този ред на мисли няма как да съм чак такъв конкурент на един или друг колега.
acnapyx
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 01 Сеп 2011, 14:05

acnapyx написа:Знам че 99% от материала се намира в ГПК, ЗЧСИ, ЗЗД и ЗСВ, но нищо не пречи ако някой има нещо развито да помогне на колегите си.

:lol: Ако ми кажеш кои точно текстове от ЗСВ имат отношение към изпита за ПЧСИ...щот' аз пък се не сещам грам :(
Абе хора, ГПК-то е лесно, четете ЗОЗ, ТЗ и ДОПК, ЗДДС, АПК, ЗС, ЗУТ, ЗКИР...щот' там нещата са...много сериозни :wink:
acnapyx написа:Още повече правоспособност вземат миналите с оценки от 4-6 ... а на документа за правоспособност тази оценка я няма.

Ей, не говори наизуст, без да си наясно! Аз съм издържал изпита за помощник-ЧСИ (понастоящем съм бивш ПЧСИ-в оставка :mrgreen: ) и мога да ти кажа, че моята оценка от изпита си ми я пише на удостоверението от КЧСИ :wink:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот acnapyx » 01 Сеп 2011, 14:27

:lol: ..... Въпрос 6 ...правоспособност на ЧСИ ...и няма нищо общо със ЗСВ в който е посочена юридическата ти правоспособност, която трябва да имаш, за да си ЧСИ ? .... странно. Сигорно и инспектората към министерство на правосъдито не те интересува ..... какво пък ...некъв си министър .. подписва правоспособноста и да си гледа работата ..... както и да е ..... относно оценката :
Мой приятел премина последния изпит ...и в удостоверението му за правоспособност няма и помен от оценка. Същата може да се види само от сканирания протокол от изпита който висеше в сайта на Камарата.

Вие много нападателни излязохте .... споко няма да ви изядем хляба. Думи като солидарност, взаимопомощ, съдействие са непознати явно във Вашия речник. Професията явно си е казала своето ...нали все пак сте ЧСИ :twisted:
acnapyx
Младши потребител

Мнениеот gudio » 01 Сеп 2011, 15:43

acnapyx написа: Думи като солидарност, взаимопомощ, съдействие са непознати явно във Вашия речник. Професията явно си е казала своето ...нали все пак сте ЧСИ :twisted:

:lol: Познати са ни тези думи, ама ти май не им знаеш значението - виж чл.121-127 от ЗЗД и чл.431, ал.2 ат ГПК. :mrgreen:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот acnapyx » 01 Сеп 2011, 16:15

:shock: ххехехххх .... ти му говориш за морално- нравствени качества на личноста в отношението му към колеги вървящи по неговия път ...... а той ти отговаря с членове ..... добре, че в конституцията има нещичко за правото на живот .... иначе как дишаш без да го пише в ГПК не знам :D

Това горното, разбира се е малко "смотано" чусвство за хумор, от моя страна, за което се извинявам :wink:

Пожелавам на всички колеги които ще се явят: Успех ..... и правете каквото трябва, пък да става каквото ще ;)
acnapyx
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 01 Сеп 2011, 18:37

acnapyx написа::lol: ..... Въпрос 6 ...правоспособност на ЧСИ ...и няма нищо общо със ЗСВ в който е посочена юридическата ти правоспособност, която трябва да имаш, за да си ЧСИ ? .... странно. Сигорно и инспектората към министерство на правосъдито не те интересува ..... какво пък ...некъв си министър .. подписва правоспособноста и да си гледа работата .....

Даааа...непременно ще го питат на изпита за ЗСВ - как се придобива юридическа правоспособност :lol:
Правомощията по контрол на Инспектората към МП са посочени в ЗЧСИ, а не в ЗСВ :wink:
acnapyx написа:Мой приятел премина последния изпит ...и в удостоверението му за правоспособност няма и помен от оценка. Същата може да се види само от сканирания протокол от изпита който висеше в сайта на Камарата.

Е, не знам, аз съм от изпита от 2008г. и би било странно според мен Камарата през 2008г. да издаде удостоверение с оценките, а през 2010г. - без. Я пак питай приятеля си, защото за моето удостоверение съм 100% сигурен, че е с оценката.
acnapyx написа:Вие много нападателни излязохте .... споко няма да ви изядем хляба.

Ааа, със сигОрност ще ми "изядеш хляба", не се и съмнявам :D
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот acnapyx » 02 Сеп 2011, 09:03

Като не се съмняш .... тогава извадиси това което ти е отзад и спри да се заяждаш... за удостоверението ти казах, че съм го виждал ..а не питал .... а в какво се съмняваш ти не ме интересува..... ако нямаш нещо креативно, което да напишеш за бъдещия изпит ..... отивай да си гупиш времето в друг форум :!:
acnapyx
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 02 Сеп 2011, 15:42

acnapyx написа:Като не се съмняш .... тогава извадиси това което ти е отзад и спри да се заяждаш... за удостоверението ти казах, че съм го виждал ..а не питал .... а в какво се съмняваш ти не ме интересува..... ако нямаш нещо креативно, което да напишеш за бъдещия изпит ..... отивай да си гупиш времето в друг форум :!:

Пази Боже, сляпо да прогледа! С този каруцарски език много лесно ще намериш общ език с длъжниците, 90% от които са от простолюдието...
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот portokal » 02 Сеп 2011, 15:52

Калахане, а тези, които не са от простолюдието, от аристокрацията ли са, или от едрата буржоазия, или...? ;-)

Христо Стоичков и Софи Маринова простолюдие ли са? Имам предвид, щото хем са тип звезди, хем падат малко прости, макар втората да е симпатяга като цяло.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 02 Сеп 2011, 15:58

portokal написа:Калахане, а тези, които не са от простолюдието, от аристокрацията ли са, или от едрата буржоазия, или...? ;-)

Ами зависи, имам тук един Лорд, само че той е взискател, сигурно е от аристокрацията :mrgreen:
Аз също съм от "простолюдието", сиреч не съм от "богопомазаните" с черни лимузини и скъпи хапартаменти и т.н., но не си позволявам такъв просташки език като тукашния кандидат-ПЧСИ. Но пък то дипломата на юрист май няма връзка с културата...
kalahan2008
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити