начало

Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор

Дайте идея....

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дайте идея....

Мнениеот Viona0311 » 01 Май 2007, 19:10

Акционерно дружество "Химснаб" АД с капитал 1000000 лв. искало да внедри нова поточна линия за производство на моторно масла. По негови оценки стойността на съоражението била около 400000 лв. подобна линия се намирала в експлоатация в дружество с ограничена отговорност "Моторпласт" ООД, което желаело да обнови производствената си база и се отнесло с голям интерес към предложението на "Химснаб" АД. В хода на преговорите за придобиване на поточната линия обаче станало ясно, че за евентуалния купувач би било голям проблем да отдели достатъчно средства за нейното закупуване, но и двете дружества силно желаели сключването на тази сделка.
1. Възможно ли е придобиването на поточната линия от страна на АД да се извърши без заплащането на нейната стойност?
2. По какъв н-н може да стане това?
Viona0311
Нов потребител

Мнениеот divain » 01 Май 2007, 20:15

Според мен е възможно.
1. Обикновен лизинг - лизингодателят предоставя на лизингополучателя поточната линия срещу възнаграждение / ако на АД-то му е скъпо да закупи поточната линия и не е решено да я закупи/
2. Евентуално -финансов лизинг / ако АД-то наистина иска да притежава поточната линия и се решава да я изплати на по- малки внокси/
3.Мисля си също и за франчайзинг / ако ООД- то има някакви специални права върху продукта от тази поточна линия/. Но това от питането не става ясно. Там се говори за проблем относно средствата , за това мисля , че финансовият лизинг би бил най-удачен.
УСПЕХ!
divain
Потребител

Назад към Търговско право