начало

Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си

Такса за обнародване при промяна на управление на ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Такса за обнародване при промяна на управление на ООД

Мнениеот bagatur » 28 Авг 2007, 19:54

Здравейте,
Въпросът ми е следния - престои ми да подам документи за промяна на управлението в ООД- вписване на още един управител. Назначаването на новия управител ще стане с решение на ОС и договори за възлагане на управление т.е няма да има промяна на Дружествения Договор. Необходимо ли е в този случай да се плаща такса за обнародване в държавен вестник. Ако въпросът ми навлиза в платеното право ще съм благодарен за контакт.
bagatur
Нов потребител

Мнениеот kam74 » 28 Авг 2007, 20:26

плаща се и такса за обнародване в ДВ - 30 лв.
kam74
Младши потребител

Мнениеот bagatur » 28 Авг 2007, 20:43

В моя дружествен договор относно управление и представителство е записано, че дружеството се управлява от управител(и) без да са назовани имена. С решение на ОС назначихме управител които е регистриран в търговския регистър заедно с ООДто. Сега чрез протокол на ОС и договори за управление искаме да добавим още един. Явно тази каса за обнародване е неизбежна.
bagatur
Нов потребител

Мнениеот hwang » 29 Авг 2007, 11:06

Няма значение, че в Дружествения договор не са посочени изрично името/имената на управителя/ите. При някаква промяна на управляващите и представляващи лица, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО това трябва да бъде вписано в Търговския регистър и съответно обнародвано срещу сумата от 30 лв. Успех!
hwang
Младши потребител

Мнениеот barri » 29 Авг 2007, 13:53

а за самото вписване в ТР не трябва ли също да се плати такса.мисля, че трябва 21,50, ама не съм сигурен.
barri
Потребител

Назад към Търговско право