начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

преобразуване ООД в АД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

преобразуване ООД в АД

Мнениеот далия » 20 Фев 2005, 20:53

Здравейте,
някой правил ли е такова преобразуване. Има ли нещо по-различно - ОС на ООД на което се взима решение за преобразуване (кворума 50+1 ли е) и след това провеждане на учредително събрание на новото АД, на което се решават всички въпроси?!?
далия

Re: преобразуване ООД в АД

Мнениеот далия » 21 Фев 2005, 10:43

Капиталът на ООД-то е над минимално изискуемия по ТЗ за учредяване на ТЗ. Какви доказателства следва да се представят пред съда при преобразуването на ООД за този капитал.
далия

Мнениеот мила » 21 Фев 2005, 11:09

Има много специфични неща, цялата уредба е променена-план за преобразуване, одитор и т.н.
мила

Мнениеот далия » 21 Фев 2005, 11:24

Да, така е, благодаря! Тъй като мисля, че няма да постигнем единодушие, а точно 2/3, мислите ли, че ще имаме проблем при взимане на решението за преобразуване и при приемане на Устава. Не съм много убедена, но мисля, че съм чела някъде практика, че следва де се вземат тези решения с единодушие (но мисля, че беше на новоучредено АД)?
далия

Мнениеот далия » 21 Фев 2005, 11:39

мисля, че намерих отговора - чл. 262п от ТЗ - съгласие на всички съдружници. Ако има други мнения ще ми е интересно да ги чуя
далия

Мнениеот hou hou » 21 Фев 2005, 19:06

Захванала си се с много тежка задача - желая ти успех.....и не е само въпроса за мнозинството...както правилно ти е подсказала мила - виж ТЗ там е доста подробно и глупаво написано - чакат те мнооооого главоболия и си е доста скъпичко - що не си учредите направо АД - по - лесно ще е
hou hou

Мнениеот nikilex » 21 Фев 2005, 20:10

3/4 - Ал. 2 на 262п ТЗ
nikilex
Потребител

Мнениеот rr » 22 Фев 2005, 00:30

първо вземете решение за преобразуване в АД, след това направи план за преобразуване и проект за устав и го впиши в съда, а за втората фаза по-добре се обърни към адвокат
rr

Назад към Търговско право