начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

"Подвеждаща реклама"(?) в МЕТРО. Търся помощ.

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

"Подвеждаща реклама"(?) в МЕТРО. Търся помощ.

Мнениеот beelzebozo » 28 Фев 2012, 18:43

Здравейте,

Искам да ви попитам за мнение по следният казус. Един приятел вчера си купи 3D телевизор от МЕТРО и беше много доволен от покупката. В брошурите на място в МЕТРО пишело, че е с два чифта очила. Очила в наличност обаче нямали. Платил си на касата и на фактурата му писали - доколкото разбрах на ръка, може би с печат - че има да взема очила когато дойдат.

Днес му се обадили от МЕТРО и му казали, че имало грешка и офертата не е била с очила и единственото разрешение, което му предложили е да върне телевизора и да си получи парите(винаги може да си задържи телевизора и да не ги търси повече).

КЗП не помага, защото е купен с карта на фирма. Не преднамерено и с умисъл - просто така се е паднало.

Та, въпросът ми е какви други курсове на действие могат да се предприемат? Най-добрият изход от ситуацията би бил нивото от вчера - купил си е обявеното(TV с 2 чифта очила) за обявената цена и получава обявеният артикул(TV с два чифта очила). Какви биха били пътеките по които може да се постигне това?

И, изобщо, каква им е експозицията на МЕТРО при такава издънка? Приятелят ми има ли изобщо силна ръка или да приема неизбежното и да избира между двете му предоставени възможности?

Ако не съм нацелил форума моля преместете темата в съответния подраздел.

Темата я пускам аз, защото човека е малко дръпнат и няма да пусне тема, а аз се чувствам кофти за него :/

Благодаря!
beelzebozo
Нов потребител

Re: "Подвеждаща реклама"(?) в МЕТРО. Търся помощ.

Мнениеот ivan_lawyer » 28 Фев 2012, 19:12

Налице е оферта която обвързва от всички страни продавача.

Друг е въпросът на практика, честно не мога да посоча решение.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот beelzebozo » 28 Фев 2012, 22:49

Toзи казус наистина ли попада по юрисдикцията на КЗК по
ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА? Чух нещо подобно...
beelzebozo
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 28 Фев 2012, 23:04

То и с гаранцията на тоз 3Д телевизор е една прекрасна правна конструкция ... Това, за лека нощ. :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот bennito » 23 Мар 2012, 13:36

beelzebozo написа:единственото разрешение, което му предложили е да върне телевизора и да си получи парите

Не разбирам къде е проблемът, ако са склонни на горното ?
bennito
Младши потребител

Мнениеот FlaSk4o » 22 Май 2012, 13:57

А и търговците се застраховат като задължително упоменават, че не носят отговорности за грешки в брошурата. Нещо, което предполагам няма да е трудно да изкарат при един задълбочен проблем.
FlaSk4o
Младши потребител

Мнениеот microfin » 22 Май 2012, 22:12

Имах подобен случай като потребител в МЕТРО. Купих си преносим компютър, като на информационната табела пред него с големи букви пишеше, че се продава с лицензиран Windows.. Съответно на самия компютър имаше залепени цели 2 стикера, на които пишеше Windows 7 (на единия дори пишеше, че е инсталиран) ... Като отидох в къщи - ни Windows ни дявол - нито инсталиран, нито инсталационен диск.
Позвънях им да искам обяснение. Оказа се, че имало някаква грешка, за което ми се извиняват най-сърдечно. Стикерите също били грешка. Изисках от тях все пак да ми дадат лицензиран Windows, но ми казаха че единственото нещо което могат да направят е да върна компютъра.
Месец по-късно видях в метро същия модел със същите стикери. Направих се на луд и попитах наистина ли има Windows, както пише.. След кратка проверка казаха, че всъщност Windows няма, а табелите били някаква грешка :))
microfin
Младши потребител

Назад към Търговско право