начало

Съдийската колегия запази размера на възнагражденията за членовете на ПАК Съдийската колегия запази размера на възнагражденията за членовете на ПАК

Грешно написана дата във фиш от служител на реда

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Грешно написана дата във фиш от служител на реда

Мнениеот adronic » 04 Фев 2021, 17:03

Здравейте!

Току що ми бе написан фиш за нарушаване на правилата за движение като пешеходец. Само дето нарушението се случва в бъдещето на дата 24-ти февруари. Така пише във фиша. Явно полицаят има ясновидски способности и е провидял, че тогава ще се случи нарушение. Въпросът ми е следният: валиден ли е фишът, след като датата е грешно изписана от самия служител на реда? И какво следва да се случи? Какво би трябвало да направя аз сега по този казус?

Благодаря Ви предварително за отделеното време.
adronic
Нов потребител

Re: Грешно написана дата във фиш от служител на реда

Мнениеот kpts_ » 04 Фев 2021, 17:47

Трябва да платите глобата.
Освен ако оспорвате нарушението.
kpts_
Потребител

Мнениеот jhoro » 04 Фев 2021, 18:07

adronic написа:Току що ми бе написан фиш за нарушаване на правилата за движение като пешеходец. Само дето нарушението се случва в бъдещето на дата 24-ти февруари. Така пише във фиша. Явно полицаят има ясновидски способности и е провидял, че тогава ще се случи нарушение.

Здравейте!
Подразбирам, че визирате хипотезата на
Чл. 186. (1) За административни нарушения, които са установени в момента на извършването им и за които не е предвидено наказание лишаване от право да управлява моторно превозно средство или отнемане на контролни точки, на мястото на нарушението може да бъде наложена с фиш глоба или в минималния размер, или в размера, посочен в административнонаказателната разпоредба за съответното нарушение. Издаденият за наложената глоба фиш трябва да съдържа следните данни: за самоличността на служителя, наложил глобата; за самоличността на нарушителя; за мястото и времето на нарушението; за моторното превозно средство, с което е извършено нарушението; за нарушените разпоредби, за размера на глобата, срока, сметката и начините за доброволното и заплащане. Фишът се подписва от служителя, наложил глобата, и от нарушителя, когато е съгласен да плати глобата. Образецът на бланката на фиша се утвърждава от министъра на вътрешните работи и указанията в нея са на български и английски език.

Не знам, дали „полицаят има ясновидски способности“ - но Вашите способности са „по-яки“. Полицая е предвидил, какво ще се случи, а Вие - сте пътували във времето, за да подпишете фиша!

По-сериозно казано: Тези фишове са от кочан - „прономерован и прошнурован“. Много лесно може да се провери, кога са издадени предишния и следващия (по номер) фишове.
Ако бяхте оспорите този фиш - да откажете да подпишете - щеше да следват АУАН, НП и евентуално - съдебно обжалване. Тогава - при разпита на свидетелите - сгрешеното число щеше да се приеме за очевидна фактическа грешка.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот todorst » 09 Фев 2021, 21:00

Тези казуси са класически! Според мен извода е НЕ ПОДПИСВАЙ ! Нека следва АУ .. и т. н. Оспорваш : на тази дата и час не съм бил на това място. Нека полицая пред съда да доказва,че е сбъркал. Има жадни журналисти, има Съдебен спор- ще стане майтап !
В други случаи ,напр. Заповед на Кмета с явна фактическа грешка по парагр. 4- не се приема за такава, създават се конкуриращи се права, но не съдиш Кмета, а конкурента. Е, та нали е явна фактическата грешка?
todorst
Потребител

Назад към Общи дискусии