начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Моля за съвет - доброволна делба

Казуси за недвижими имоти

Моля за съвет - доброволна делба

Мнениеот polpala » 29 Окт 2009, 15:12

Въпросът ми е следният - Ние сме 6 наследника с различни идеални части - наследници по закон, оформени в 4 дяла. Предстои ни извършването на доброволна делба, която аз се заех да правя като юрист, но си признавам, че ми е първата такава. Директно на въпроса - налице е наследствена маса от къща с двор и решение на поземлената комисия, с което се възстановява правото на собственост на ниви, ливади и гора, като някои от тях са маломерни по смисъла на ЗС и ЗУТ, но питането ми е, би ли могло без разделянето на един такъв маломерен имот той целият в цялост да отиде при един сънаследник редпективно съсобственик, друг маломерен при друг тоест без да делим маломерен неподеляем имот, а до ги разпределим и да се получи едно уравняване на дяловете в натура. И последният ми въпрос е възможно ли е с един договор за доброволна делба да се прекрати веднъж съсобствеността между сънаследниците и на второ място между съсобствениците в конкретен дял в този именно договор и за да ме разберете по- добре прилагам следният проект на делба, в който е събрана информацията свързана с въпроса мил Предварително Ви благодаря.
Последна промяна polpala на 29 Окт 2009, 15:14, променена общо 1 път
polpala
Младши потребител

Re: Моля за съвет - доброволна делба

Мнениеот polpala » 29 Окт 2009, 15:13

ok
Последна промяна polpala на 02 Ное 2009, 15:03, променена общо 2 пъти
polpala
Младши потребител

Мнениеот milletti » 29 Окт 2009, 21:06

Браво ... ЕГН-та, лични карти, пълна идентификация на имоти...
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот bobi-12 » 30 Окт 2009, 10:22

А когато имота е ливада 3900 кв. при различни идеални части и четири основни дяла,как се оформя кой ,коя част притежава в тази случаи.Моля за разяснение.
bobi-12
Младши потребител

Мнениеот milletti » 30 Окт 2009, 13:29

Оформя се, както се разберат съделителите. Тя, делбата /доброволната/ е за това. Аз взимам тая нива, ти - другата, гората над вуйна остава в общ дял и т.н.

И понеже живо Ви вълнува ливадата, а не факта, че сте изтипосали личните данни на хората и данните за имотите - ИЗТРИЙТЕ ГИ. И се консултирайте в реално време с колега или нотариус. Не боли, казват.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Назад към Имотни казуси