начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

моля за съвет

Казуси за недвижими имоти

моля за съвет

Мнениеот teo_76 » 28 Сеп 2010, 10:59

Здравейте на всички ! Искам да ви помоля за съвет, по въпрос от съществено значение за мен, става дума за следното: племенник съм на една една доста възрастна госпожа /над 80г/, която желае да ми завещае своите идеални части от няколко недвижими имота - разбира се срещу гледане /доглеждане/ от моя страна. Жената е в пълно съзнание, адекватна е но проблема е че е на легло почти неподвижна и много трудно да не кажа и невъзможно да пише. Мислех да направим саморъчно завещание НО тя не е в състояние да пише / почти не може държи прибори/вилица лъжица/, та камо ли химикалка/ . Въпроса ми е какво трибва да направим , как да постъпим за да ми завещае въпросните идеални части, желанието от нейна страна е категорично---желае да ги завещае на мен. Какво е необходимо , може ли друг да напише завещанието, нужни ли са свидетели , нотариус ???????????? Има ли друг начин, освен чрез завещание??? Жената е вдовица и няма деца.
Моля ви помагайте.
Предварително благодаря !
teo_76
Младши потребител

Re: моля за съвет

Мнениеот REVOLUTION » 28 Сеп 2010, 11:17

Изяснете точно какво иска жената.
Ако иска да Ви завещае имуществото си или част от него , се обърнете към нотариус , той ще Ви обясни каква е процедурата.Щом е неподвижна завещанието ще се състави в дома на жената.
Ако обаче , леля Ви иска задължително да Ви обвърже правно със задължения , че ще я гледате и издържате до смъртта й , това задължение не може да залегне в завещание , а се съставя нотариален акт-прехвърляне на НИ срещу издръжка и гледане.Свържете се с адвокат , той ще се види с леля Ви и след като се изясни , точно каква й е волята , ще състави необходимите документи , за да се изповяда нот.акт.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот teo_76 » 28 Сеп 2010, 11:31

Благодаря за бързия отговор!
Въпросната госпожа наистина е неподвижна, и тя желае да ми остави своите идеални части от имотите като не държи в завещанието да е упоменато срещу гледане --- има ми доверие.
Кой трябва да напише завещанието при нея тогава --- адвокат, нотариус, трябват ли свидетели ???
teo_76
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Сеп 2010, 11:52

teo_76 написа:Благодаря за бързия отговор!
Въпросната госпожа наистина е неподвижна, и тя желае да ми остави своите идеални части от имотите като не държи в завещанието да е упоменато срещу гледане --- има ми доверие.
Кой трябва да напише завещанието при нея тогава --- адвокат, нотариус, трябват ли свидетели ???

Тогава направо при нотариус , няма да имате проблеми , той ще Ви обясни процедурата.Нотариуса или помощ.нотариус ще съставят завещанието в дома на леля Ви , трябва да осигурите свидетели , но подробно нотариуса ще Ви обясни.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот teo_76 » 28 Сеп 2010, 12:14

много благодаря !
teo_76
Младши потребител

Назад към Имотни казуси