начало

Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор

пропуснат наем за стар период

Казуси за недвижими имоти

пропуснат наем за стар период

Мнениеот ira_mira » 15 Май 2009, 17:18

Имам договор за наем на общинско помещение.Редовно си плащам месечните вноски, но бях обвинен че не съм го направил за 3 месеца от миналата година.За съжаление не пазя квитанциите и няма начин да докажа.Как мога да докажа правотата си?
ira_mira
Нов потребител

Re: пропуснат наем за стар период

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Май 2009, 17:39

Поискайте справка от счетоводството на администрацията на общинското помещение.

Не виждам къде е проблемът Ви - имате ли претенции на общината.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ira_mira » 15 Май 2009, 18:23

Проблемът е 4е след справка показва че не е внесен месечният наем а аз лично го платих
ira_mira
Нов потребител

Мнениеот ira_mira » 19 Май 2009, 13:50

когато платих счетоводителката беше в отпуск заместваха я Допускам че някой се е объркал или е измама
ira_mira
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 23 Май 2009, 08:42

Интересно какво ще направи адвоката - освен да прибере хонорар и да се намляска хубаво със шкембе в Чешкия център на "Кристал"?

Като давате съвети, преценете и от тази страна - адвоката също е обект от консултацията на адвоката, колкото и да е парадоксално.

Добрият лекар, според мен, трябва да се въздържа от интервенции, а не да си прави операцийки за някой лев.

Нещо, Хипократова клетва, това-онова.

Вие също сте полагали клетва - ама надали изобщо си я пазите някъде.

Така, че добрият адвокат съветва - не ходете на адвокат.

Впрочем, това го е казал най-добре старият евреин - баща на сина си - "Сине, така управлявай бизнеса си, че да не ти се налага да водиш дела, също така не се карай с роднините, не злоупотребявай и така нататъка".
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот katerinakuch » 27 Май 2009, 11:32

Така или иначе съгласно чл.111 т."в" от ЗЗД вземанията за наем се погасяват с изтичане на тригодишна давност.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 27 Май 2009, 11:49

Понякога някои наемодатели наистина прекаляват. На такива хора им е много лесно да си получават парички наготово от учещи или работещи и отрудени хора и веднъж като усетят сладостта от такива доходи, не се отказват от "плячката" и не само не се отказват, но измислят какви ли не "похвати" и "способи", за да измъкнат повече пари. Понякога се стига дори до изнудване, обсебване на вещи на наемателя и т.н.
Конкретно във Вашия случай, ако наемодателят твърди, че сте пропуснали да платите наем за миналата година, то как така още към онзи момент не Ви е предизвестил да напуснете обекта?! :evil: Неплащането на наем е основание за прекратяване на наемното правоотношение.Този човек не може хем да твърди, че не сте плащали, хем да Ви търпи като наемател и до днес. Според мен ако не бяхте плащали, отдавна нямаше да сте наемател в неговия обект.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Имотни казуси