начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

Фамилно име при екзекватура

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Фамилно име при екзекватура

Мнениеот santonova » 24 Юни 2008, 01:26

Привет на всички.

Разведен съм в САЩ от около две години. При развода поисках от бившата си съпруга да възстанови моминското си име на основание, че то не е по никакъв начин свързано с възможността И да печели или свързано с публичност или със социален статус. Моето възражение е заведено в протокола.

Американските закони оставят това решение на нея и тя, главно поради упоритост и с оправданието, че това би и създало документни неудобства, отказа и запази моето фамилно име.

В България молба за екзекватура не сме подавали, но сега разбирам, че тя оттук (САЩ) е подала заявление за издаване на българска лична карта, вероятно ползвайки моето фамилно име.

Какви стъпки трябва да направя, за да блокирам ползването от нея на фамилното ми име в България и възможно ли е изобщо?

Моля за Вашите отговори. .................

Благодаря предварително!

Постингът е променен по молба на питащия, предвид обективната му невъзможност и дадено ми разрешение.
Поли
santonova
Нов потребител

Назад към Семейни казуси