начало

ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата ВАС отхвърли жалбата срещу последното увеличение на минималната заплата

Търся адвокат

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся адвокат

Мнениеот rozalina78 » 24 Юни 2008, 15:35

Имам брак от 2 години бих искала да се разведа по взаимно съгласие - възможно ли е това? Бихте ли ми дали координати на адвокати по бракоразводни дела за да се консултирам с някой как трябва да постъпя и изобщо какво е необходимо за да се придвижи процедурата! Благодаря предварително.
rozalina78
Нов потребител

Мнениеот blossom » 24 Юни 2008, 15:43

Тъй като са изминали по-малсо от три години от сключване на брака няма да може да заведето дело за развод по взаимно съгласие. Има си начин обаче - предявявате искова молба за развод от единия съпруг срещу други, делото и в първото с.з. двамата се явявате, представяте споразумение и се преминава към производство по развод по взаимно съгласие. За всички тези действия предварително трябва да се подготвят документите от адвокат - обърнете се към съответната адвокатска колегия ако познати не могат да ви препоръчат някого. Ако посочите от къде сте може някой колега да се отзове.
blossom
Потребител

Мнениеот rozalina78 » 24 Юни 2008, 16:02

Извинявам се пропуснала съм да кажа - за София става въпрос! Досега не ми се е налагало да ползвам услугите на адвокат затова нямам идея как да намеря по друг начин освен тук:)
rozalina78
Нов потребител

Мнениеот blossom » 25 Юни 2008, 09:16

Без да звуча нахално :oops: - тестът в новия ГПК / чл.321, ал.5/, говори за "преминаване към развод по взаимно съгласие". От разясненията и тълкуванията давани от "авторите" на кодекса и някои съдии от ВКС разбрахме, че се имало предвид наистина преминаване към охранително производство - без да се изслушват свидетели и установява разстройство на брака и с неподлежащо на обжалване решение. Реално с една процесуална норма, се блокира приложението на чл.99, ал.3 СК, където при споразумението в исков процес подлежи на установяване разстройството и т.н. Обяснението на тези "светила" е, че с бъдещия СК това разминаване ще отпадне. :?
blossom
Потребител

Мнениеот blossom » 25 Юни 2008, 09:24

Май навсякъде ще се създава местна практика. Да му мислим, като не сме се ориентирали към "по-устойчива" професия. :cry:
blossom
Потребител

Назад към Семейни казуси