начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Покана за доброволно изпълнение от ЧСИ - Топлофикация

Покана за доброволно изпълнение от ЧСИ - Топлофикация

Мнениеот magratea » 17 Авг 2011, 13:28

Здравейте!

В понеделник майка ми е получила (и приела) "Покана за доброволно изпълнение" на задължения към "Топлофикация".
Става въпрос за доста стари задължения - 1999 - 2001г.
Имам няколко въпроса преди да отида при въпросния съдия-изпълнител за доуточняване на въпроса и (евентоулано) подписване на спорзумение за разсрочено плащане.
Към Поканата е приложен изпълнителен лист от 2002г.
Доколкото мога да установя от печатите и бележките по него, има прекратяване на изпълнителното дело - през 2009. Странното е обаче, че номера на изпълнителното дело, което е прекратено не съвпада с номера на делото, по което е издаден изпълнителния лист.
Друго несъответствие открих в Поканата за доброволно изпълнение - пише, че тя е отправена по изпълнителени лист от 2002, който пък е издаден по гражданско дело от 2005 ?
на ръка върху изпълнителния лист е описано какво от задължениата е платено и какво остава да се плати към ноември 2010.
Има и друга бележка на ръка, която обече не се разчита - документа е сканиран и написаното не е хванато от скенера, вероятно става дума за някакво постановление или нещо от сорта.

Бих искала да попитам следното:
- възможно ли е и имаме ли основания да оспорваме задължението като несъбираемо по давност и каква е порцедурата за това
- от правна гледна точка какви споразумения мога да сключвам аз - майка ми е собственик на партидата, но здравословното и състояние не позволява нито да се разправя със съдия-изпълнители, нито да виси пред кабинети и коридори.

Предварително благодаря, надявам се да съм формулирала що-годе смислено и разбираемо питането си...
magratea
Нов потребител

Re: Покана за доброволно изпълнение от ЧСИ - Топлофикация

Мнениеот Melly » 17 Авг 2011, 13:40

Все по-често ще бъдат задавани такива въпроси. Топлофикация това и очаква - длъжниците й да действат на принципа "чули - така разбрали".
Не ви съветвам да постъпите по този начин.
Обърнете се към адвокат. След като се запознае с цялото досие по изпълнителното дело, той ще ви даде насока за действие. Възможности..., повече от една.
Споразумяването с ЧСИ за разсрочване на дълга е най-изгодният вариант за взискателя, в случая Топлофикация АД.

Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: Покана за доброволно изпълнение от ЧСИ - Топлофикация

Мнениеот magratea » 17 Авг 2011, 15:03

Да, най-разумно е човек да се обърне към адвокат.
Обаче - какви горе-долу са хонорарите за такава консултация?
Може да звучи не на място, но си е съществен въпрос, поне от гледна точка на финансовото ми състояние, сори...

И още нещо - аз ли трябва да водя дело - за да докажа, че по сумите има изтекла давност?
Не ми се иска да се натоваря с допълнителни разходи и лихви.
magratea
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство