Здравейте имам следното питане:
Трябва да се прави ремонт на обща част за Х лв.По закон е всеки апартамент участва с вноска,равна на идеалните части на собственоста във входа(апартамент,гараж...).С две думи малък апартамент малка вноска,голям апартамент -голяма вноска. Прави се общо събрание и решават сумата да е равна за всички апартаменти,така де да не е по идеални части. Аз съм с малкък апартамент и съветно не ме устройва,а си държа да е по идеални части. Въпроса е дали общото събрание може да приеме всички апартаменти да участват по равно като сума за ремонта или аз съм прав,че единственият вариант е по идеални части. Кой е прав в ситуацията. Благодаря предварително за отговорите .
П.П. То по тяхната логика,те може да приемат/гласуват,само аз да дам пари за ремонта,което си е нелогично
- Дата и час: 27 Ное 2024, 01:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ремонт на общи части питане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Ремонт на общи части питане
Последна промяна kiril30 на 13 Яну 2020, 07:08, променена общо 1 път
- kiril30
- Нов потребител
Re: Ремонт на общи части питане
Здравейте,
Считам, че разсъжденията са Ви в правилна насока. Нормата на чл. 6, ал. 1, т. 9 от ЗУЕС е императивна и решенията на ОС на Ет С не могат да ѝ противоречат. Но в случай, че решение е взето след проведено ОС като са спазени съответните законови процедури (кворум, протокол, и т.н.) то, като вариант се явява оспорване на решението в частта с разноските за ремонт. Оспорването е по реда на чл. 40 от същия З., но е налице и срок за това, който е 30-дневен.
Мисля си, че дори и след този срок едно незаконосъобразно решение на ОС на ЕС или точка от същото, би следвало да бъде разгледано от съд поради факта,че същото противоречи на закона.
Считам, че разсъжденията са Ви в правилна насока. Нормата на чл. 6, ал. 1, т. 9 от ЗУЕС е императивна и решенията на ОС на Ет С не могат да ѝ противоречат. Но в случай, че решение е взето след проведено ОС като са спазени съответните законови процедури (кворум, протокол, и т.н.) то, като вариант се явява оспорване на решението в частта с разноските за ремонт. Оспорването е по реда на чл. 40 от същия З., но е налице и срок за това, който е 30-дневен.
Мисля си, че дори и след този срок едно незаконосъобразно решение на ОС на ЕС или точка от същото, би следвало да бъде разгледано от съд поради факта,че същото противоречи на закона.
- nikodim77
- Активен потребител
Re: Ремонт на общи части питане
@ nikodim77 Благодаря Ви за отговора. След като прегледах ЗУЕС и аз стигнах до извода,че съм прав и решението противоречи на закона. Не смятам да се стига до съд,но исках просто да се убедя,че не съм го прочел грешно.
- kiril30
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|