начало

Какво (не) знаем за Шенгенската система Какво (не) знаем за Шенгенската система

мога ли да загубя имота си

Казуси за недвижими имоти

мога ли да загубя имота си

Мнениеот белла дона » 02 Юни 2004, 14:09

притежавам 2/3 от къща на морето,заради съдебна делба предстои да се изнесе на публична продан,интересувам се мога ли да я загубя заради някакви съдебни трикове и какви може да са те.Предварително ви благодаря
белла дона

Re: мога ли да загубя имота си

Мнениеот Kompir » 02 Юни 2004, 14:19

Ne bi trqbvalo da moge da q zagubite! Sled kato se iznese na publichna prodan, tozi (ako ima kandidati) koito dade nai-visoka cena, shte kupi kushtata. Ot cenata koiato plati (veroiatno shte ima odrugka na durgavni taksi etc.) na vas, kato sobstvenik na 2/3 idealni chasti, shte vi bude platena po smetka (nai-dobre za pravnata i fizicheskata vi sigurnost) tochno 2/3 ot cenata. Dokolkoto shvashtam se opasqvate drugia susobstvenik ili kupuvacha da ne napravqt neshto izvunredno! Ne mislq che e vuzmogno. No vse pak, ako se chuvstvate zastrashena i nelovko - konsultiraite se s advokat. Dori da dadete 50-100lv. shte spestite nervi i (ne dai boge!) mnogokratno poveche pari za razpravii po instancii. Vreme e bulgarite da pochnat da se konsultirat, da si plashtat, no da sa garantirani che pravoto e na tqhna strana. Az ne sam advokat - mnogo malko mi ostava da stana :)) Uspeh
Kompir

Мнениеот белладона » 02 Юни 2004, 18:22

благодаря но бих признателен да получа съвет за опасностите които ме дебнат на самата процедура на публичната продан,благодаря.
белладона

Мнениеот младежа » 03 Юни 2004, 08:59

може да го загубиш като нищо, ако някой го е харесал/ напр.съдия изпълнителя/
младежа

Re: за младежа

Мнениеот me » 03 Юни 2004, 16:41

Колега, ако сте колега, не е професионално, нито етично да правите такива заключения, и то в публично пространство. Юристът се опира на нормата, а не на жълтата хроника или махленската клюка. Това не е публична дискусия на тема има ли корупция в съдебната система или не, примерно. Търси се консултация по правен проблем и ако не можете да отговорите, по-добре си замълчете и не обърквайте хора, които може и да ви се доверят.
me

Мнениеот faust » 04 Юни 2004, 17:56

Може да го загубите. Ако се появи купувач и даде по-висока цена. Независимо дали е човек на съдия-изпълнителя или просто някой, който следи обявите на съдиите-изпълнители. Доста хора си купиха по-евтини жилища точно чрез такива продажби. По-добре е да платите на другите съсобственици тяхната част извънсъдебно и да се споразумеете с тях. Иначе - имате право на пари съобразно вашата част от имота и според резултатите от търга. Ако участвате и дадете най-голяма цена, от нея ще извадят стойността на вашия дял и разликата ще платите на съсобствениците чрез съда.
faust

Назад към Имотни казуси