Здравейте,
Имам следния казус -
През 1995 г. е одобрен и към момента действащ ЧИЗРП и ЧКЗСП (стар вариант на ПУП), с който е предвидено обединение на два съседни имота с присвояване на пътека между тях (не е собственост на никой от имотите и е служила за изход на имота ми повече от 50 години (защото през 2007 е заличена), под която минава канализационно трасе, документирано в няколко схеми одобрени от общината и е доказуемо с документи на повече 70 години) и свързано застрояване с моя имот ( на калкан), както и изграждане на улица на другата граница на имота ми, от където да е новия изход. Такава улица никога не е започвала изграждане, а на границата където трябва да е има частен общински имот (блок с паркинг), пътеката е заличена през 2007 при първоначално стартиране на строителни дейности, които 2008 спират. Въпросния ПУП предвижда средно застрояване (до 15м.), а според текущия устройствен план за района е допустимо ниско застрояване (до 10м.) Въпросната пътека присъства като граничещ обект на имота ми в множество нотариални актове, последния от които е от края на 2023 г. През 2024г. съседните имоти получават общ идентификатор (въпреки че това би трябвало да е станало още при първите строителни дейности) (нито един от съседите не е уведомен за това, въпреки че се променят текущите граници на имота) и се издава ново разрешително за строеж на сграда 4та категория със средно застрояване. Моята сграда (съществуваща повече от 70 години), с последен законен ремонт с всички одобрени планове и разрешителни е от 2005 г., като тя се намира на около 3 метра от границата, на която в момента тече строителство на кооперация ( 15м ),на граница с калканна стена. Реалната ситуация е, че имота ми като вътрешен остава без излаз към публичен път или улица и въпреки, че къщата ми е на 3 метра от границата с другия имот, новата сграда ще се строи на границата. Явни са прекалено много административни пропуски и нередности, но въпросът ми е конкретно към застрояването на граница на калкан, при положение, че моята сграда не е предвидена за такова застрояване, намира се на 3 метра от границата и никога никой от собствениците не е давал съгласие за строене на граница. Този пуп от 1995г. който предвижда обединението и свързаното застрояване, достатъчно основание ли е да се строи на калкан, сграда средно застрояване, въпреки че калканна стена няма, никога не е имало и сградата ми е на 3 метра от границата?
- Дата и час: 26 Май 2025, 04:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Предвидено свързано застрояване между два имота
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|