начало

Делото за плагиатство срещу Петър Илиев не тръгна заради Наталия Киселова Делото за плагиатство срещу Петър Илиев не тръгна заради Наталия Киселова

Предвидено свързано застрояване между два имота

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предвидено свързано застрояване между два имота

Мнениеот lpstrbg » 26 Май 2025, 01:04

Здравейте,

Имам следния казус -

През 1995 г. е одобрен и към момента действащ ЧИЗРП и ЧКЗСП (стар вариант на ПУП), с който е предвидено обединение на два съседни имота с присвояване на пътека между тях (не е собственост на никой от имотите и е служила за изход на имота ми повече от 50 години (защото през 2007 е заличена), под която минава канализационно трасе, документирано в няколко схеми одобрени от общината и е доказуемо с документи на повече 70 години) и свързано застрояване с моя имот ( на калкан), както и изграждане на улица на другата граница на имота ми, от където да е новия изход. Такава улица никога не е започвала изграждане, а на границата където трябва да е има частен общински имот (блок с паркинг), пътеката е заличена през 2007 при първоначално стартиране на строителни дейности, които 2008 спират. Въпросния ПУП предвижда средно застрояване (до 15м.), а според текущия устройствен план за района е допустимо ниско застрояване (до 10м.) Въпросната пътека присъства като граничещ обект на имота ми в множество нотариални актове, последния от които е от края на 2023 г. През 2024г. съседните имоти получават общ идентификатор (въпреки че това би трябвало да е станало още при първите строителни дейности) (нито един от съседите не е уведомен за това, въпреки че се променят текущите граници на имота) и се издава ново разрешително за строеж на сграда 4та категория със средно застрояване. Моята сграда (съществуваща повече от 70 години), с последен законен ремонт с всички одобрени планове и разрешителни е от 2005 г., като тя се намира на около 3 метра от границата, на която в момента тече строителство на кооперация ( 15м ),на граница с калканна стена. Реалната ситуация е, че имота ми като вътрешен остава без излаз към публичен път или улица и въпреки, че къщата ми е на 3 метра от границата с другия имот, новата сграда ще се строи на границата. Явни са прекалено много административни пропуски и нередности, но въпросът ми е конкретно към застрояването на граница на калкан, при положение, че моята сграда не е предвидена за такова застрояване, намира се на 3 метра от границата и никога никой от собствениците не е давал съгласие за строене на граница. Този пуп от 1995г. който предвижда обединението и свързаното застрояване, достатъчно основание ли е да се строи на калкан, сграда средно застрояване, въпреки че калканна стена няма, никога не е имало и сградата ми е на 3 метра от границата?
lpstrbg
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация