начало

Национал по колоездене осъди общината, след като се контузи на заградена велоалея Национал по колоездене осъди общината, след като се контузи на заградена велоалея

Обжалван акт по ПТП на база новини в БТВ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалван акт по ПТП на база новини в БТВ

Мнениеот nbi71 » 02 Апр 2014, 13:21

Здравейте,

Претърпях ПТП на 28.02 (потърсете в нета ауди блъсна линейка на Скобелев), и поради значимоста на събитието влязох в новините. За моя изненада, БТВ изряза по-голямата част от интервюто ми, в което обяснявах защо не успях да реагирам на време и да дам предимство на линейката, от там много печатни и интернет издания излязоха с новината "Аз съм виновен, каза шофъорът на аудито".

Сега шофъорът на линейката е пуснал възражение на акта, който му беше съставен, позовавайки се на моите думи, извадени от контекста.

Смятам да заведа дело срещу БТВ, защото едно е да отразиш събитие, друго е да вменяваш вина, още повече че има становище на КАТ по случая.

Бихте ли ми казали какви са шансовете да получа целия запис на интервюто с мен, и да ми препоръчате адвокат?

Успешен ден на всички :-)
nbi71
Нов потребител

Re: Обжалван акт по ПТП на база новини в БТВ

Мнениеот kolegat » 02 Апр 2014, 13:40

Господине, думите Ви по БТВ нямат абсолютно никаква доказателствена стойност. Щом като катаджиите са определили за виновен водача на линейката и са му съставили акт, на 99,99 % ще му издадат и наказателно постановление за причиняването на ПТП (ако вече не са му издали). Той има право да го обжалва пред СРС в 7-дневен срок. Като свидетел и участник в ПТП-то СРС ще ви призове да дадете показания по случая в открито съдебно заседание с цел изясняване на делото от фактическа страна. Именно показанията, които ще дадете пред съда, са от значение. Ако желаете по-подробна консултация и съвети, се свържете с мен на лични или оставете мейл.
А относно съденето на БТВ, нека първо да мине катаджийското дело и съдът да остави в сила наказателното постановление, пък тогава правете каквото ще правите.
kolegat
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 02 Апр 2014, 13:49

Съгласен съм с горното мнение. А Вие какво точно искате да претендирате от БТВ? На повечето места са Ви цитирали, че казвате:
"Аз съм виновен, не чух звука на линейката и се ударих в нея. Това призна пред bTV шофьорът на аудито..Съжалявам, опитах се да спра, но спирачния ми път беше само два метра, обясни водачът на аудито. "
.На друго място пък пишат "Според шофьора на линейката, цитиран от Би Ти Ви, той е бил засечен от автомобил. Водачът на колата - "Фолксваген Пасат"? комби каза, че вината е изцяло негова." Какво още са пропуснали да отразят от бтв? В какво се състои вината на линейката (явно кат са установили, че шофьорът е виновен)?
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот nbi71 » 02 Апр 2014, 16:29

БТВ не излъчиха цялото интервю, нито това с мен, нито това с шофъора на линейката. Истината е, че линейката премина на червено, влезе в кръстовището от лентата за насрещно движение и скороста и беше поне 80 км/час. Пред БТВ казах, че от огромният блок от MALL София до светофара на П. Нишавски нямаше как да видя и да чуя линейката. Поради това че линейката буквално излетя пред мен, имах никакво време за реакция. Всичко това беше изрязано - защо ли?

Наясно съм, че мога да се откажа от думите си с аргументи че съм бил в шок и така нататък - но истината е, че БТВ си направиха новината на мой гръб и освен това ми причинят сериозни вреди - както морални, така и материални - днес отново писах обяснение в КАТ - моето време не е безплатно, както и на всеки друг.

Не е ли време това да приключи с едно дело в съда? Утре някой друг ще е на моето място?
nbi71
Нов потребител

Мнениеот bludniq_sin » 02 Апр 2014, 17:03

Питам, защото ще е трудна работа, ще ви коства още пари и време, а и не съм убеден, че действително имате основания ..
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Назад към Общи дискусии